E-mail Archivering Service

Iedere organisatie krijgt steeds meer e-mail te verwerken. De e-mail mailstore heeft inmiddels een behoorlijke grootte bereikt en groeit gestaag. Daarnaast moet u voldoen aan steeds complexere vereisten op het gebied van archivering, elektronische raadpleging en naleving van wet- en regelgeving. De TARQ oplossing voor het managen van al die e-mailberichten, ook wel e-mail archivering genoemd, helpt u ‘de ballast’ binnen het e-mail systeem te reduceren tot een werkbaar niveau. Uit de praktijk blijkt dat het recoveren na een incident van grote mailstores uit kan lopen op een ‘Recovery Time’ van dagen. Doordat het e-mail systeem niet beschikbaar is, wordt het primaire bedrijfsproces zwaar gehinderd. Sterker nog: het is niet ondenkbaar dat het bedrijfsproces stil valt.

E-mailstore reduceren
Het managen van e-mailberichten is een veel toegepaste oplossing om de mailstore flink te laten reduceren. Zo kunnen e-mails van een bepaalde ouderdom en bijlagen van een bepaalde grootte verplaatst worden. Met achterlating van een klein ‘shortcut’ bestand wordt het originele bestand verplaatst naar een andere (goedkopere) opslaglocatie. Dit kan in het datacenter van TARQ maar uiteraard ook op uw eigen locatie. Door het configureren van ‘regels’ (policies) worden er bijvoorbeeld dagelijks bijlagen groter dan 5MB uit de mailstore verplaatst naar de opslaglocatie.
Na de implementatie en ingebruikname van deze e-mail management oplossing zorgt TARQ voor het operationeel beheer en het up-to-date houden.

Voor een vast bedrag per maand is uw e-mail structureel gearchiveerd, gemakkelijk terugvindbaar en snel weer beschikbaar na een calamiteit.

Geef een reactie