De Cloud Server

De TARQ Private Cloud Solutions zijn gebaseerd op virtuele systemen. De focus is geen aandacht te leggen op de hardware, maar op de oplossing welke u als organisatie nodig heeft. Een solide oplossing welke schaalbaar en flexibel is in gebruik en voorziet in redundantie en hoge beschikbaarheid. Hierdoor beschikt u over IT zoals de huidige medewerker die verlangt. Enterprise IT, beschikbaar voor het MKB.

Met de TARQ Cloud Server dienst huurt u in de TARQ Cloud nooit een specifiek stuk hardware, maar neemt u capaciteit af in de vorm van een eigen Cloud server. Deze Cloud server bestaat uit een door u samengestelde mix van resources. TARQ bestaat bij de gratie van tevreden klanten. Het onderscheidend vermogen van TARQ zit geborgd in de jarenlange kennis van Cloud dienstverlening, het streven naar perfectie en kwaliteit en een persoonlijke aanpak. TARQ neemt haar verantwoordelijkheid dat zowel de capaciteit als de diensten beschikbaar zijn voor haar oplossingen.

Redundantie op elk niveau
Ons netwerk is verdeeld over twee datacenters die met elkaar verbonden zijn en daarbij meerdere verbindingen met de buitenwereld hebben. Binnen het datacenter wordt een Cloud server op één van de High Availability clusters die wij voor onze cloud hosting gebruiken, gehost.

Private Cloud
Uw private Cloud server betreft altijd een volledige maatwerkoplossing, waarin de techniek volledig wordt afgestemd op uw wensen en eisen. Samen bepalen we de ideale mix tussen CPU’s, geheugen, diskruimte en operating system.
Vragen uw applicaties meer van de systemen, dan kunnen wij dat vaak online aanpassen.

Kwaliteit
TARQ is bij de oprichting van start gegaan als een ICT system integrator en managed service partner. Het samenbrengen van onze schat aan kennis van hardware, software en installaties spreken enorm voor TARQ als het gaat om mee kunnen denken en het opleveren van werkende applicaties en oplossingen. Onze inspanning voor de TARQ Cloud server is hetzelfde als voorheen met een oplossing bij u op locatie. De focus ligt op het leveren van betrouwbare en hoogwaardige oplossingen. Wij kunnen putten uit jarenlange ervaring als ICT-partner (sinds 1999) en dagelijks werken wij aan klantgerichte oplossingen, veelal uit de cloud.

Om dit niveau van controle over de gehele keten van afhankelijkheden te waarborgen, investeren wij in het onderhouden en ontwikkelen van een sterke relatie met de verschillende leveranciers. TARQ beschikt over diepgaande kennis van hun oplossingen en kennen hen persoonlijk. Voortbouwend op dit sterke fundament, helpen wij  klanten om toekomstige business modellen te ontwikkelen door slimmer gebruik van- en integratie met bestaande toepassingen.
Om de Cloud server kwaliteit te borgen en transparantie te bieden in oplostijden, borgen wij deze in een helder service level agreement.

Zelf servers samenstellen
Een Cloud server kent geen vaste configuratie. U kunt zelf de ideale mix tussen CPU’s, geheugen, diskruimte en operaring system kiezen.

Altijd beschikbaar
Mocht een fysieke server uitvallen om wat voor reden dan ook, neemt een andere server binnen het platform de taken automatisch over. Een geruststellende gedachte.

Software Bibliotheek
Bij het afnemen van een TARQ Cloud server bestaat de mogelijkheid tot het benaderen van een local software repository. Dit betreft een opslaglocatie bij TARQ waar u software packages kunt benaderen om deze te installeren binnen uw cloudserver omgeving.

Licenties
TARQ geeft u de mogelijkheid om licenties per maand af te nemen voor uw Cloud server. Een greep uit de per maand te leveren software fabrikanten zijn o.a. Microsoft, Citrix, VMware, Veeam, Cortado Thinprint, AppSense, Symantec, Seagate etc. Mocht een software oplossing niet aanwezig zijn in onze bibliotheek, vraag het ons en wij zorgen ervoor.

Waarom een Cloud Server bij TARQ?

 • Uw Cloud Server is door u zelf samen te stellen. We helpen u daar graag bij.
 • Uw Cloud Server is zelf te beheren of optioneel door het TARQ Cloud Specialisten team
 • High-availability standaard inbegrepen
 • Hardware en software gehost in Nederland: veilig onze gecertificeerde datacenters op basis van hard- en software van bewezen fabrikanten.
 • Duidelijke afspraken, opgenomen in een SLA & DAP
 • Up-to-date en state-of-the-art infrastructuur
 • TARQ is Cloud leverancier sinds 2005


Welke extra services heeft TARQ beschikbaar voor uw Cloud Server?
Uw Cloud Server kunt u uitbreiden met de volgende diensten:

 • Backup en restore diensten
 • Beheer diensten
 • Uw persoonlijke software repository
 • Het huren van licenties tegen een prijs per maand
 • Firewall
 • In- en uitgaande Spamfiltering
 • Uitwijkdienstverlening

Geef een reactie