Databox Service

De markt voor het opslaan en delen van bestanden vraagt om veilige en controleerbare oplossingen. Zo is Dropbox een oplossing waarmee uw medewerkers als individuele gebruikers uw bedrijfsdata opslaan. Maar wat als uw medewerker uw organisatie verlaat? U kunt niet meer bij die data. Vaak is dit een persoonlijke box. U heeft geen zicht en controle op wie wat doet met uw bedrijfsgegevens.

De ‘TARQ Databox’ Service biedt u een oplossing, waarmee u in het TARQ datacenter (in uw eigen netwerk) uw bedrijfsbestanden opslaat, beheert en deelt. Vanaf uw desktop clients hebben u en uw medewerkers veilig toegang tot die bestanden. Bestanden die in een databox van uw bedrijf staan en in die databox centraal op één plek beschikbaar zijn. Daar worden ze eenvoudig en efficiënt gedeeld binnen uw team van gebruikers.

Databox Service
Het is een dienst voor bedrijven. Voor u en uw medewerkers maakt het gebruiksvriendelijke en veilige toegang tot, synchronisatie en delen van bedrijfsbestanden mogelijk. Er zijn geen extra kosten voor opslag en infrastructuur. Het is eenvoudig te integreren met uw bestaande IT-infrastructuur. Uw data bevindt zich in uw netwerk. Deze hoeft niet gemigreerd te worden en er is geen nieuwe opslag nodig. Het beheren van gebruikers op meerdere plaatsen is niet meer nodig. Het werkt met wat u al heeft en u vermijdt daarmee verstoringen.

Controle en beveiliging
U behoudt volledige controle over de plek waar de bestanden worden opgeslagen en over de manier waarop de data wordt benaderd. Ze worden gescand op virussen en malware. De bestanden zijn opgeslagen in uw bestaande infrastructuur, waar ze zowel veilig zijn als voldoen aan uw bedrijfs- en branche-eigen opslagvereisten.

De voordelen

  • De databox bevindt zich in uw netwerk in het TARQ Datacenter en niet in een datacenter ergens in de wereld.
  • U bent eigenaar (uw bedrijf) van de databox. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Dropbox. De huidige Dropbox accounts worden vaak door een medewerker aangemaakt.
  • De beveiliging van de databox is gelijk aan die van uw netwerk en voor gebruikers zijn de rechten op de bedrijfs- en gebruikersgegevens in te stellen. Het is dus niet mogelijk dat een medewerker uw bestanden in een keer wist in de hele databox, hetgeen met Dropbox wel mogelijk is.
  • Geen datamigratie nodig. Hierdoor worden verstoringen vermeden en is er direct veel data beschikbaar.
  • Snelle implementatie zonder dat er nieuwe opslagruimte nodig is.
  • Uw databox wordt gewoon in de back-up procedure meegenomen. Gooit u dus een bestandje weg dan halen wij dit gewoon terug uit de backup bestanden van uw bedrijf.
  • Uw databox wordt gescand op virussen en malware.
  • Nadat de medewerker uit dienst is, heeft u de garantie dat hij ook direct niet meer bij de databox bestanden kan. Dit in tegenstelling tot Dropbox.
  • De databox is een bedrijfstoepassing en geen consumenten product, waardoor ook vanuit een bedrijf is gedacht.
  • Snel aanpasbaar aan uw eisen en wensen.

Geef een reactie