Continuïteit & Uitwijk Service

De afhankelijkheid van Informatie Technologie (IT) bij de overheid, instellingen en het bedrijfsleven wordt steeds groter. Er zijn genoeg voorbeelden van calamiteiten, waarvan de gevolgen een hele organisatie ‘buitenwerking’ stellen. Om ervoor te zorgen dat u bij een calamiteit snel weer ‘in de lucht bent’ heeft TARQ de Continuïteit & Uitwijk Service ontwikkeld.

Bedreigingen en calamiteiten
U kunt de krant niet openslaan of er wordt bericht over calamiteiten die een heel bedrijf of organisatie treffen, waardoor het hele bedrijf ‘buiten werking’ wordt gesteld. In het ergste geval heeft het tot gevolg dat faillissement moet worden aangevraagd. Een horrorscenario waar u als ondernemer natuurlijk niet aan wilt denken. Uw brandverzekering dekt namelijk wel de schade van uw inventaris, niet uw data. U kunt wel een interieur claimen, maar die uitkering is zinloos wanneer de data verloren is gegaan.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ondanks dat u de juiste voorzorgsmaatregelen heeft getroffen kunt u getroffen worden door brand- of waterschade. Of u ondervindt de gevolgen van een calamiteit bij de buurman. Een lijst van mogelijke calamiteiten is zonder al teveel moeite op te stellen.

Juist doordat u zo afhankelijk bent van de Informatie Technologie (IT) en vooral ook de bedrijfsinformatie (data) die daaraan gerelateerd is, is IT één van uw voornaamste aandachtsgebieden bij een bedrijfsbrede calamiteit.

TARQ Continuïteit & Uitwijk Service 
U wilt na een calamiteit zo snel mogelijk uw bedrijfsvoering continueren. TARQ kan u vanuit IT perspectief ondersteunen met de TARQ Continuïteit & Uitwijk Service. Deze Service zorgt ervoor dat -indien de situatie dat vereist- u de beschikking krijgt over een functionele IT-Infrastructuurlaag, die snel kan worden uitgebouwd tot een werkende IT-omgeving voor uw bedrijf. Precies volgens de laatst vastgelegde actuele stand van zaken.

Onze doelstelling is: het creëren van optimale condities, zodat u zeer snel eenvoudig en efficiënt een werkende, functionele IT-omgeving heeft. Zo wordt bij een grote calamiteit het IT-gedeelte van uw bedrijfsvoering gewaarborgd en bent u in staat om binnen twee dagen uw ‘eigen’ dienstverlening te hervatten.

IT Uitwijk & Calamiteiten Center  
De TARQ Continuïteit & Uitwijkservice zorgt dat u een volledige ICT-werkomgeving ter beschikking gesteld krijgt, bestaande uit een set werkplekken, printer, servers, backup/restore apparatuur en een internet verbinding. U kunt zelfs gebruik maken van het speciaal hiervoor ingerichte uitwijkkantoor in ons IT Uitwijk & Calamiteiten Center in Zoetermeer. 100 werkplekken zijn snel leverbaar, zodat u de bedrijfsvoering weer snel kunt oppakken. Dit Uitwijk & Calamiteiten Center is permanent beschikbaar. Daar worden ook de uitwijktests gedaan.

De professionals van TARQ staan voor u klaar om uw ICT-omgeving weer werkend op te leveren na het aanleveren van de tapes. We garanderen zelfs dat u binnen uiterlijk 2 x 24 uur een werkende IT-omgeving ter beschikking heeft op door u gewenste locaties of in ons Uitwijk & Calamiteiten Center in Zoetermeer.

Uitwijktest
Door het afnemen van deze dienst bent u verzekerd van een goed uitgewerkt en voorbereid plan, om bij calamiteiten uw bedrijfsvoering weer snel op te kunnen pakken. Daarbij wordt als onderdeel van deze dienst jaarlijks gezamenlijk met u een uitwijktest verzorgd, zodat u ook zeker weet dat bij een geval van calamiteit u wel gewoon met uw bedrijfsvoering door kunt gaan.

Voordelen

 • U werkt gewoon door na een calamiteit
 • Altijd minimaal 100 uitwijkwerkplekken
 • Backup garantie: uitwijktest toont aan dat de data daadwerkelijk beschikbaar is
 • Gratis uitwijklocatie in het IT Uitwijk & Calamiteiten Center
 • Dankzij de landelijke dekking van kantoren van Regus is er altijd een uitwijklocatie bij u in de buurt.
Meer info:

Persbericht Gemeentes brengen IT uitwijkovereenkomst onder bij TARQ

BackUp Platform Service

Download gratis uw E-book: ICT-calamiteitenplan

Bekijk in onderstaande video het bezoek van burgemeester Aptroot bij de TARQ IT-reddingsbrigade:

Tientallen gemeenten maken gebruik van de TARQ uitwijkdienstverlening
Uitwijk moet geregeld zijn bij gemeenten.

Gemeenten kennen al jaren regelgeving wanneer het gaat om het weer operationeel krijgen van de Gemeentelijke Basis Administraties (GBA) na een calamiteit. De TARQ Continuïteit & Uitwijk Service is mede ontwikkeld om aan deze strenge regelgeving te kunnen voldoen. “Het is voor een gemeente essentieel dat we snel weer onze basis dienstverlening op kunnen pakken na een calamiteit. Gezien dit belang testen wij minimaal één keer per jaar een restore van de GBA op een uitwijkset van TARQ. Na een succesvolle restore ontvangen wij als gemeente een certificaat. De verzekeringsmaatschappij en accountant verlangen van ons dat wij een dergelijk certificaat kunnen overleggen”, aldus de IT Manager van een middelgrote gemeente.

Referenties
De Continuïteit & Uitwijk Service overeenkomsten realiseren wij voor een groot aantal gemeenten en bedrijven. Indien u een klantreferentie wilt lezen, kunt u deze opvragen via verkoop@tarq.nl.
Wij sturen u graag een referentie toe.

Bekijk de video over de case Waterschade bij de gemeente Oss:

 • We zijn blij met hun advisering, ze zijn betrouwbaar, geven altijd respons. Dat geeft rust.
  Don Salimans
  Teamcoördinator automatisering gemeente Oss
 • TARQ is een laagdrempelige organisatie. De lijnen zijn kort, er wordt goed meegedacht en snel gereageerd.
  Erik de Groot
  Teammanager Informatisering & Automatisering, Streekziekenhuis Koningin Beatrix
 • Het is een geruststellend gevoel dat al onze bedrijfsgegevens veilig extern zijn opgeslagen en dat wij snel onze IT weer operationeel hebben bij een calamiteit.
  Richard Geurkens
  Applicatiebeheerder KinderRijk
 • TARQ is open, transparant en benaderbaar. Prettig in de omgang en ter zake kundig. Een gelijkwaardige gesprekspartner.
  Daniël van Dijk
  Netwerk- en securityspecialist gemeente Zoetermeer
 • Als gemeente hechten wij veel waarde aan een goede relatie met lokale ondernemers. Met name met partijen die weten wat er speelt in gemeenteland en die ons kunnen aanvullen. TARQ is zo’n partij.
  Marc van Gaalen
  IT-manager gemeente Zoetermeer
 • Voor onze uitwijk en IT back-up zijn wij nu een stuk goedkoper uit, maar wij krijgen meer. Het is er beter op geworden.
  Bert Tichelaar
  Systeem/netwerkbeheerder gemeente Staphorst
 • TARQ biedt met een aantal specialisten de juiste expertise om dit uitwijkplatform up-to-date te houden. Zij zijn altijd bereikbaar, zodat er altijd snel kan worden geschakeld. Wij ervaren de samenwerking dan ook als zeer constructief.
  Adriaan Schutte
  Teamleider beheer en ondersteuning gemeente Pijnacker-Nootdorp
 • Een goed disaster recovery plan is van groot belang. Dat van TARQ sloot qua oplossing, compleetheid en prijsstelling het beste aan bij onze wensen.
  Stephan Leseman
  Manager Facilitair en ICT bij FME
 • De uitwijkvoorziening kan wat mij betreft dan ook niet meer stuk. TARQ is een hele fijne partij om mee samen te werken, een partij die woord en daad samenvoegt. Mooier kan ik het niet zeggen.
  Erik van Riel
  Hoofd ICT Nelemans Groep
 • Het hele proces om tot een goede uitwijkovereenkomst te komen, is uitstekend verlopen. Wij werden voortdurend op de hoogte gehouden (wij kregen voortdurend terugkoppeling), er werd snel geschakeld, niets was te veel. We hebben echt in TARQ onze (sparring) partner gevonden.
  Don Salimans
  Technisch ICT Specialist gemeente Oss
 • Wij zijn erg tevreden over de samenwerking en de resultaten die dit heeft opgeleverd. Het is goed om te ervaren dat wij samenwerken met een partner op wie wij kunnen bouwen en vertrouwen als het aankomt op het herstellen van onze IT omgeving na een calamiteit.
  Burgemeester de heer De Wijkerslooth en gemeentesecretaris mevrouw Van der Knaap
  gemeente Waalre
 • Ik kan nu echt met een gerust hart gaan slapen.
  Arno van der Heijden
  Directeur Van der Heijden bouw en ontwikkeling

Meer weten over onze dienstverlening?
Vraag het ons via onderstaande formulier of bel direct:
079 – 346 46 46

 

Geef een reactie